Χειμερινά ελαστικά

Χειμερινά ελαστικά

Γενικές πληροφορίες για τα χειμερινά ελαστικά:

Τα χειμερινά ελαστικά αναπτύχθηκαν ειδικά για χρήση σε χαμηλές θερμοκρασίες και συνθήκες χειμώνα και χιονιού. Τα τακούνια των χειμερινών ελαστικών έχουν μεγάλο αριθμό σχισμών ώστε να εξασφαλίσουν ικανοποιητικό κράτημα ακόμα και σε ολισθηρούς δρόμους. Το μείγμα της γόμας επιλέγεται προσεκτικά ώστε τα ελαστικά να μην χάνουν την ελαστικότητα τους στο κρύο. Ωστόσο σε υψηλές θερμοκρασίες τα χειμερινά ελαστικά γίνονται αρκετά μαλακά και για αυτόν το λόγο δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.


Σύμφωνα με την Γερμανική νομοθεσία (Road Traffic Licensing Regulation or StVZO), τα χειμερινά ελαστικά πρέπει να φέρουν το σύμβολο M+S. Οι οδηγοί που απαιτούν πρόσθετη ασφάλεια για τον Χειμώνα και θέλουν να εκμεταλλευτούν την καλή οδηγική συμπεριφορά και το φρενάρισμα των χειμερινών θα πρέπει να επιλέγουν μοντέλα ελαστικών με την ειδική ένδειξη της «χιονοστοιβάδας». «Ελαστικό χιονιού» σημαίνει ελαστικό με πέλμα, δομή και μείγμα γόμας τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για καλύτερες επιδόσεις από τα υπόλοιπα ελαστικά στην εκκίνηση και στη διατήρηση της κίνησης του οχήματος σε συνθήκες χιονιού. H Γερμανική νομοθεσία δεν έχει καθορίσει συγκεκριμένη χρονική περίοδο για τη χρήση χειμερινών ελαστικών. Παρόλα αυτά οι οδηγοί έχουν καθήκον να βάζουν χειμερινά ελαστικά όταν οι συνθήκες το απαιτούν. Υπό χειμερινές συνθήκες (π.χ. παγωμένοι δρόμοι, με συσσωρευμένο χιόνι ή χιόνι με λάσπη) μόνο οχήματα με M+S ελαστικά επιτρέπεται να κυκλοφορούν. Οι οδηγοί που δεν χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους σε χιόνι και πάγο μπορούν θεωρητικά να έχουν καλοκαιρινά ελαστικά και τον Χειμώνα. Ωστόσο, η γόμα των καλοκαιρινών ελαστικών είναι κατάλληλη για πιο υψηλές θερμοκρασίες και η χρήση τους το Χειμώνα είναι επικίνδυνη και δεν συνιστάται.

Σήμανση χειμερινών ελαστικών
Winter tyre markings

Το σύμβολο "Νιφάδα στο βουνο" για τα χειμερινά ελαστικά σύμφωνα με τα πρότυπα του Αμερικανικού ορισμού των χειμερινών ελαστικών.
Αυτά τα ελαστικά έχουν εξαιρετική απόδοση στο χιόνι, σε παγωμένους δρόμους, και γενικά σε χαμηλές θερμοκρασίες με βάση την ασφάλεια και τον έλεγχο.
Σε χειμερινές συνθήκες, συστήνουμε τη χρήση χειμερινών ελαστικών με το σύμβολο "Νιφάδα σε βουνό" στο πλαϊνό και βάθος πέλματος τουλάχιστον 4 χιλ.

Σε σύγκριση με ένα κοινό ελαστικό, ένα "M+S" ελαστικό παρέχει βελτιωμένα οδηγικά χαρακτηριστικά στο χιόνι με βάση την σταθεροποίηση του οχήματος χάρη στο πέλμα,τη σύνθεση ή την κατασκευή.   


Σήμανση M+S για ελαστικά 4x4/SUV

  • Πολλά SUV και οχήματα εκτός δρόμου είναι εξοπλισμένα με ελαστικά με το σύμβολο "M+S". Ο λόγος είναι ότι αυτή η κατηγορία οχημάτων ήταν αρχικά διαθέσιμη στην Β.Αμερική όπου τα ελαστικά όλων των εποχών και τα "M+S" είναι συνηθισμένα.
  • Το σύμβολο "M+S" ορίζεται επισήμως από μια οδηγία της Ε.Ε. ως εξής: "Ένα ελαστικό, του οποίου το πέλμα και η δομή είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να έχουν καλύτερη απόδοση από τα κοινα ελαστικά στο χιόνι". Η απόδοση αυτών των ελαστικών δεν ορίζεται και δεν μετριέται.

  • Η απόδοση των χειμερινών ελαστικών ορίζεται από το σύμβολο "χιονοστιβάδα στο βουνό" στη Β.Αμερική. Μόνο τα ελαστικά που ικανοποιούν ή ξεπερνουν αυτές τις απαιτήσεις έχουν αυτό το σύμβολο.

  • Ακόμη και αν τα ελαστικά με σύμβολο "M+S" θεωρούνται χειμερινά, όπως ορίζεται στους κανονισμούς πολλών Ευρωπαϊκών χωρών, συνιστούμε τη χρήση χειμερινών ελαστικών με το σύμβολο "νιφάδα στο βουνο" στο πλαϊνό και βάθος πέλματος τουλάχιστον 4χιλ, σε χειμερινές συνθήκες.

Ελαστικά με καρφιά

Ο κανονισμός για τη χρήση ελαστικών με καρφιά ισχύει στην Σκανδιναβία από το 2014. Για την κατάταξη των ελαστικών σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον δείκτη φορτίου, τα ελαστικά δοκιμάζονται σε πολλές πλάκες από γρανίτη. Τα ελαστικά περνούν από τις πλάκες 400 φορές και με ταχύτητα 100χλμ/ώρα. Οι πλάκες ζυγίζονται και υπολογίζεται η φθορά που έχουν υποστεί πριν και μετά το test drive.Τα ελαστικά εγκρίνονται όταν οι μετρήσεις είναι μέσα στα καθορισμένα όρια. Ο σκοπός του κανονισμού είναι η αποφυγή υπερβολικής φθοράς του οδοστρώματος εξαιτίας των καρφιών στα ελαστικά. Εξωτερικά αυτά τα ελαστικά ξεχωρίζουν λόγω της συμπαγούς σχεδίασης τους και φυσικά των καρφιών. Προσφέρουν το μέγιστο δυνατό κράτημα σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και σε παγωμένα και χιονισμένα οδοστρώματα. Ωστόσο, οι κανονισμοί για τα καρφιά των ελαστικών είναι πολύ αυστηροί: Δεν πρέπει να πρεξέχουν 1.2 χιλιοστά από το πέλμα του ελαστικού, διαφορετικά θα σπάσουν, και το βάρος τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 1.2 γραμμάρια.

Ελαστικά μαλακού μείγματος

Τα συστατικά αυτών των ελαστικών είναι πολύ εύκαμπτα στις χαμηλές θερμοκρασίες και είναι κατάλληλα για ταξίδια στη Σκανδιναβία, Ρωσία και στις Βαλτικές χώρες. Οι δυνάμεις τριβής των ελαστικών μεταφέρονται αποτελεσματικά ακόμα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στις χιονισμένες επιφάνειες και στους δρόμους με πάγο.

Η αναλογία φυσικού καουτσούκ στα συστατικά τους είναι πολύ περισσότερη από ένα συμβατικό χειμερινό ελαστικό. Για αυτόν το λόγο, παραμένουν τόσο εύκαμπτα ακόμα και σε εξαιρετικές χειμερινές συνθήκες προσφέροντας πρόσφυση εξίσου καλή με αυτήν των ελαστικών με καρφιά. Αυτή η επιλογή ξεπερνάει την ανάγκη για ελαστικά με καρφιά σε περιοχές που δεν βοηθούν τα καρφιά, που δεν υπάρχει χιόνι ή πάγος αλλά πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Τέτοιες συνθήκες συναντούμε αρκετές φορές στην Νότια Νορβηγία.

Semperit. Μάρκα της Continental.